flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Виконання судами області Закону України "Про амністію"

08 листопада 2011, 12:19

Виконання судами області Закону України «Про амністію»

У  зв’язку з набранням законної сили Закону України «Про амністію» від 8 липня 2011 № 3680-VІ  загальними місцевими  судами Рівненської області станом на 28.10.2011 року  розглянуто 835 справ і матеріалів  відносно осіб, до  яких  застосовано амністію.

 

За поданнями органів дізнання, досудового слідства, погодженими з прокурорами, за заявами осіб, їх захисників та законних представників звільнено від кримінальної відповідальності із закриттям провадження по справі 13 осіб,  з них 2 жінки. 

Судами І інстанції  359 осіб звільнено за умови застосування Закону України «Про амністію» у справах, що надійшли з обвинувальними висновками, щодо вироків, що не набрали законної сили, у тому числі 274 особи звільнено від кримінальної відповідальності  із закриттям провадження по справі, 85 осіб засуджено і звільнено від покарання.   

У порядку виконання вироків ( згідно ст. 411 КПК) – 463 особи, у тому числі звільнено від покарання 434 особи з них  звільнено з місць  позбавлення волі - 65 осіб, 29 особам скорочено наполовину не відбуту частину покарання.

Звільнено від покарання:

- 32 особи - засуджені вперше за умисні злочини, за які законом передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк не більше 8 років, за умови відбуття ними ½ призначеного строку основного покарання.

- 7 осіб - засуджені за умисні злочини, за які законом передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк не більше 6 років, за умови відбуття ними 2/3 призначеного строку основного покарання.

Скорочено на половину не відбуту частину покарання  29 засудженим, які відбувають покарання у виді обмеження волі та які не підлягають звільненню від покарання на підставі статей 1-4 ЗУ "Про амністію у 2011 році".