flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Стан кадрового забезпечення судів та територіального управління у 1 кварталі 2014 року

15 липня 2014, 09:52

            Станом на 1 липня 2014 року мережа судів в області налічує 18 судів, з яких 2 міських, 1 міськрайонний та 15 районних судів.

Відповідно до затвердженого штатного розпису в місцевих судах області передбачено 520 штатних одиниць, в тому числі 108 суддів, з них 18 посад голів судів, 19 посад заступників голови суду та 71 суддів, 412 працівників апарату судів. На даний час посади працівників апарату місцевих судів практично заповнені повністю.
Станом на 1 липня 2014 року в місцевих загальних судах області вакантними є 10 посад суддів, зокрема, по одній вакансії в Демидівському,  Зарічненському, Радивилівському, Рокитнівському районних судах,  Кузнецовському та Рівненському міських судах,  та по дві вакансії в Здолбунівському та Костопільському районних судах.
               Протягом І півріччя 2014 року, відповідно до частини другої статті 20 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» (в редакції Закону України «Про відновлення довіри до судової влади в Україні» від 08 квітня 2014 року № 1188-VII) у всіх судах відбулися збори суддів щодо обрання голів та заступників голів судів.
У І півріччі 2014 року відповідно до наказу територіального управління  було призначено на посаду керівника апарату Млинівського районного суду Шевчука М.І. Призначення відбувалося в установленому законом порядку та після результатів проведення спеціальної перевірки, передбаченої Указом Президента України від 25.01.2012 №33 зі змінами. А також на період тимчасової відсутності керівника апарату Корецького районного суду було призначено на посаду керівника апарату суду  Оксенюка Ю.І.
У І півріччі 2014 року територіальним управлінням проведено щорічну оцінку виконання державними службовцями територіального управління та місцевих загальних судів покладених на них обов’язків і завдань за підсумками роботи у 2013 році. Усього підлягало щорічній оцінці 271 державних службовців, з яких 61,6% отримали високі оцінки, 38% - добрі, 0,3% - задовільні.
Територіальним управлінням постійно проводиться робота щодо направлення на курси підвищення кваліфікації суддів та працівників апарату судів.
У І півріччі 2014 року відповідно Графіку підготовки суддів та працівників апарату судів, затвердженого Національною школою суддів України, пройшли навчання з підвищення кваліфікації в регіональному відділенні Національної школи суддів України 6 працівників апарату місцевих загальних судів області, що становить 15% від запланованої кількості та 28 суддів місцевих загальних судів, що становить 70% від запланованої кількості.
Крім запланованих відповідно Графіку курсів та семінарів 6 суддів підвищили кваліфікацію з курсу «Боротьба з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, і фінансуванням тероризму», що проводилися у Навчально-методичному центрі Держфінмоніторингу України та його регіональних відділах.
Разом з тим  недостатнє фінансування службових відряджень перешкоджає належно виконувати плани проведення навчань з підвищення кваліфікації суддів та працівників апарату судів.
Відповідно до штатного розпису територіального управління  штатна чисельність управління складає 15 працівників. Станом на 1 липня 2014 року в територіальному управлінні фактична чисельність складає 14 державних службовців, на 1 тимчасово  вільну посаді оголошено конкурс.
У І півріччі 2014 року здійснювався підбір кандидатур на навчання до вищих навчальних закладів, а саме до Національного юридичного університету ім. Ярослава  Мудрого, до Національного університету «Одеська юридична академія» а також до Інституту підготовки професійних суддів при Національному університеті «Одеська юридична академія» шляхом проведення співбесід та направлено рекомендації щодо 5 осіб до Державної судової адміністрації України.     
Протягом І півріччя 2014 року управлінням  здійснювалися організаційні заходи щодо проходження практики 92 студентів в місцевих загальних судах області.