flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Стан кадрового забезпечення місцевих загальних судів області

06 січня 2012, 10:58

Стан кадрового забезпечення  місцевих загальних судів області  

Важливе значення у функціонуванні судової гілки влади відіграє мережа судів, кадровий потенціал суддів та працівників апарату судів, їх фаховий рівень.

Станом на 1 січня 2012 року мережа місцевих загальних судів в області налічує 18 судів, з яких 2 міських, 1 міськрайонний та 15 районних судів.

Відповідно до затвердженого штатного розпису в місцевих судах області передбачено 519 штатних одиниць, в тому числі 107 суддів, з них 18 посад голів судів,  19 посад заступників голови суду та 70 суддів, 412 працівників апарату судів.

На даний час  посади працівників апарату місцевих судів практично заповнені повністю.

Станом на 1 січня 2012 року в місцевих загальних судах області вакантними є 13 посад суддів, зокрема, в Березнівському, Гощанському, Демидівському, Дубровицькому, Млинівському, Сарненському районних судах, Кузнецовському міському суді – по 1 вакансії суддів, в Зарічненському, Рівненському районних судах – по 2 вакансії суддів, в Рівненському міському суді – 2 вакансії суддів.  

За  2011 рік пройшли навчання 18 суддів та 35 працівників апарату місцевих судів області. Навчання проводилось у Національній школі суддів України та в Львівському регіональному відділенні Національної школи суддів України. 

Працівники територіального управління підвищують кваліфікацію шляхом індивідуального навчання, участі в навчальних семінарах, що проводяться ДСА України.

Зокрема, начальник управління В.Вдовиченко  в лютому 2011 року  пройшов навчання  в навчально-методичному центрі ДКФМУ  з питань боротьби з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом, в червні поточного року  взяв участь в роботі міжнародної конференції «Удосконалення функціонування суду», що проводилася  Проектом  «Україна : верховенство права», в грудні пройшов навчання в Інституті підвищення кваліфікації керівних кадрів Національної академії державного управління при Президентові України.

Начальник відділу  планово-фінансової діяльності, бухгалтерського обліку та звітності  О.Білань брала участь в семінарах, що проводилися ДСА України:  в березні - в навчально-практичному семінарі «Фінансовий менеджмент в судовій системі: українська практика і європейські стандарти», в вересні – в семінарі з питань  бухгалтерського обліку та фінансової звітності.

Головний спеціаліст  сектору організаційного забезпечення діяльності судів та судової статистики  І.Данилевич  в період 31 жовтня – 1 листопада 2011 року  взяла участь у  семінарі «Засади  формування  звітності   засобами

комп’ютерної програми «Документообіг загальних судів», що проводився  Спільною програмою Ради Європи та Європейського Союзу «Прозорість та ефективність судової системи України».

З метою вивчення позитивного досвіду модельних судів інших областей  керівники апарату місцевих судів Рівненської області відвідали в березні поточного року Івано-Франківський міський суд, Малиновський районний суд м. Одеси та Дніпровський районний суд м. Києва.

За результатами такого  вивчення на початку травня 2011 року територіальним управлінням проведено семінар з керівниками апарату місцевих судів області з питань  впровадження в місцевих судах області позитивного досвіду модельних судів інших областей. За підсумками семінару  розроблено та направлено в суди для виконання план заходів щодо підвищення ефективності управління в місцевих загальних судах Рівненської області.