flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Стан договірної та претензійно-позовної роботи в 2011 році

06 січня 2012, 16:08

Стан договірної та претензійно-позовної роботи в 2011 році

На виконання наказу ДСА України від 22.02.2006 № 16 територіальним управлінням ведеться реєстр цивільно-правових та господарських договорів, укладених на користь територіального управління та місцевих загальних судів Рівненської області та здійснюється узагальнення стану укладання і виконання їх один раз на півріччя.

За 2011 рік територіальним управлінням на користь управління та місцевих загальних судів укладено 628 договорів на загальну суму 7.102.300,68 грн.

Усі договори укладаються лише у разі доцільності їх укладання та за умови наявності і в межах коштів, передбачених відповідними статтями бюджету на поточний рік.

Відповідно до Положення про порядок ведення претензійно-позовної роботи в державній судовій адміністрації, затвердженого наказом ДСА України від 02.11.2006 № 138 в управлінні ведеться реєстр претензій та позовів.

За звітний період до територіального управління пред’явлено 11 позовів, зокрема, щодо стягнення заборгованості по заробітній платі і грошовому утриманню, щодо встановлення дати звільнення судді, щодо призначення щомісячного грошового утримання, щодо оподаткування щомісячного грошового утримання, вихідної допомоги, щодо стягнення заборгованості за надані комунальні послуги, щодо стягнення заборгованості за поставлений товар.

Територіальним управлінням було пред’явлено 1 позов щодо стягнення заборгованості за ненадані послуги, який був задоволений в повному обсязі.

Крім того, протягом 2011 року територіальне управління представляло інтереси ДСА України по 16 позовах, пред'явлених до ДСА України, серед яких по 12 справах в Рівненському окружному адміністративному, по 2 справах в господарському суді Рівненської області та по 2 справах в Рівненському апеляційному господарському суді.

Левову частку всіх позовів, пред’явлених до органів ДСА України, становлять позови про стягнення заборгованості по заробітній платі в зв’язку із скасуванням пункту 41 постанови Кабінету міністрів України № 865 від 03.09.2005.

Решта позовів стосується стягнення компенсації за невидане службове обмундирування, стягнення компенсації суми утриманого податку з доходів фізичних осіб, стягнення утриманого податку з вихідної допомоги при виході у відставку, зарахування до стажу роботи, що дає право на призначення щомісячного грошового утримання, стягнення вартості санаторно-курортного лікування, відшкодування сум утриманого податку із щомісячного грошового утримання тощо.

Станом на 1.01.2012 року на розгляді у судах першої інстанції перебуває 7 справ, в судах апеляційної інстанції на розгляді перебуває 5 справ, та 3 справи в суді касаційної інстанції.

Відповідно до наказу ДСА України від 16.02.2010 № 196 «Про забезпечення представництва інтересів Державної судової адміністрації України в судах загальної юрисдикції» для забезпечення представництва інтересів територіального управління в судах апеляційних інстанцій, розташованих за межами регіону, представникам територіальних управлінь у відповідних регіонах видані довіреності та передаються всі необхідні документи для забезпечення представництва інтересів управління у відповідній судовій інстанції.

В свою чергу представником територіального управління на підставі довіреності здійснюється представництво інтересів Державної судової адміністрації України в судах першої та апеляційної інстанцій, розміщених на території регіону.