flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Стан кадрового забезпечення ТУ та місцевих загальних судів області

15 квітня 2015, 09:20

          Важливе значення у функціонуванні судової гілки влади відіграє мережа судів, кадровий потенціал суддів та працівників апарату судів, їх фаховий рівень. Протягом 1 кварталу 2015 року  територіальним управлінням забезпечувалось ведення роботи з керівними кадрами місцевих загальних судів та здійснювалось оформлення проходження державної служби керівниками апаратів судів та їх заступниками.

Станом на 31.03.2015 мережа місцевих загальних судів в області налічує 18 судів, з яких 2 міських, 1 міськрайонний та 15 районних судів.
Відповідно до затвердженого штатного розпису в місцевих судах області передбачено 543 штатні одиниці, в тому числі 113 суддів, з них 18 посад голів судів, 430 працівників апарату судів. На даний час посади працівників апарату місцевих судів практично заповнені повністю.
Станом на кінець звітного періоду в місцевих загальних судах області вакантними є 17 посад суддів, зокрема, по одній вакансії в Березнівському, Володимирецькому, Корецькому, Зарічненському, Радивилівському Рівненському районних судах та Кузнецовському  міському суді, та по дві вакансії в Здолбунівському, Костопільському, Сарненському, Рокитнівському районних судах та у Рівненському міському суді.
         31.03.2015 у приміщенні Адміністрації Президента України відбулася церемонія складання присяги суддями, вперше призначеними на посаду професійного судді.
В церемонії взяли участь та урочисто склали присягу суддя Рівненського районного суду – Х.Гладишева, судді Корецького районного суду  Є.Кулик та Д.Сірак, суддя Демидівського районного суду Д.Мельник, суддя Зарічненського районного суду – Р.Світличний.
         У звітному періоді територіальним управлінням було проведено щорічну оцінку виконання державними службовцями територіального управління та місцевих загальних судів покладених на них обов’язків і завдань за підсумками роботи у 2014 році. Усього підлягало щорічній оцінці 352 державних службовців, з яких 61,4% отримали високі оцінки, 38% - добрі, 0,5% - задовільні, 0,2 % - низькі.
Територіальне управління постійно проводить роботу щодо направлення на курси підвищення кваліфікації суддів та працівників апарату судів.
         Протягом 1 кварталу 2015 року  відповідно Графіку підготовки суддів та працівників апарату судів, затвердженого Національною школою суддів України, пройшли навчання з підвищення кваліфікації в регіональному відділенні Національної школи суддів України 6 суддів місцевих загальних судів, що становить 13% від запланованої кількості.
Разом з тим недостатнє фінансування службових відряджень перешкоджає належно виконувати плани проведення навчань з підвищення кваліфікації суддів та працівників апарату судів.
Відповідно до штатного розпису територіального управління  штатна чисельність управління складає 15 працівників, вакансії відсутні.
Протягом 1 кварталу 2015 року територіальним управлінням були  здійснені організаційні заходи щодо проходження практики 124 студентів в місцевих загальних судах області.
У звітному періоді, на підставі Закону України «Про очищення влади» та постанови Кабінету Міністрів України від 16.10.2014 №563 «Деякі питання реалізації Закону України «Про очищення влади» наказами територіального управління визначено трьох відповідальних осіб за проведення перевірки достовірності відомостей щодо осіб відповідно до Закону України «Про очищення влади».  Для проведення перевірки відповідальні особи мають повний доступ до електронних копій судових рішень.
Відповідно до Порядку проведення Державною судовою адміністрацією України перевірки достовірності відомостей щодо осіб відповідно до Закону України «Про очищення влади» відповідь про результати перевірки, надсилається керівнику органу  не пізніше ніж на шістдесятий день з дня проходження особою перевірки.
         Станом на кінець звітного періоду  на адресу територіального управління надійшло 1620 запитів на проведення  перевірки достовірності відомостей відповідно до Закону України «Про очищення влади», з яких проведено перевірку, підготовлено та направлено 775 відповідей на запити. 
         Відповідальними особами територіального управління продовжується робота для забезпечення своєчасної підготовки відповідей на запити відповідно до Закону України «Про очищення влади».