flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Стан забезпечення міських та районних судів області приміщеннями

16 січня 2016, 12:38

           Територіальним управлінням постійно проводиться робота, спрямована на забезпечення належних умов діяльності місцевих загальних судів та покращення умов роботи суддів та працівників апарату цих судів.

Станом на 1.01.2016 року 18 місцевих загальних судів області розташовані в 20 приміщеннях (в двох приміщеннях розташовані Рівненський та Корецький районні суди).
Тривалий час в області проблемними залишаються питання забезпечення  приміщеннями  Рівненського та Кузнецовського міських судів, Рівненського районного суду, капітального  ремонту з добудовою будівлі Сарненського районного суду.
На даний час потребують капітального ремонту та реконструкції будівлі Дубровицького, Володимирецького, Рівненського, Сарненського, Костопільського, Рокитнівського районних судів.
Для вирішення даного питання територіальним управлінням виготовлено робочі проекти по реконструкції будівель Володимирецького, Костопільського та Рокитнівського районних  судів з влаштуванням мансардного поверху, проектно-кошторисну документацію щодо капітального ремонту приміщення Дубровицького районного суду.
Ведеться робота по проведенню реконструкції будівель Володимирецького, Костопільського і Рокитнівського районних  судів та розпочато капітальний ремонт Дубровицького районного суду.
Забезпечення місцевих загальних судів області будівельними  матеріалами лише частково знімає питання забезпечення належних умов діяльності місцевих судів та покращення умов роботи суддів та працівників апарату.
Однак існує перелік робіт, виконання яких можливе лише за участі будівельників та інших спеціалістів, а саме:  утеплення фасадів приміщень судів пінопластом (Березне, Зарічне, Корець); поточний ремонт системи опалення в будівлі Дубенського міськрайонного суду.
У зв’язку зі збільшенням штатної чисельності суддів до 113 суддів згідно встановлених нормативів в приміщеннях місцевих загальних судів області має бути  75  залів судових  засідань. На кінець звітного періоду налічується 50 залів судового засідання,  забезпеченість залами складає 66,7%.
Для створення належних умов роботи місцевих судів у зимовий період територіальним управлінням постійно вживаються заходи по переведенню  опалення приміщень судів автономними газовими та електричними  котельнями, заміна старих опалювальних мереж на нові металопластикові із заміною радіаторів на сучасні, енергоефективні. Також з метою економного використання енергоносіїв проводиться заміна старих дерев’яних вікон в приміщеннях судів на нові енергозберігаючі металопластикові.
За останні роки в 13 приміщеннях з 20 приміщень місцевих судів області побудовані та введені в експлуатацію автономні газові та електрокотельні. При цьому електрокотельні встановлені в приміщеннях судів, що розміщені в тих  райцентрах, які до даного часу не газифіковані.
В приміщеннях судів з електроопаленням для обліку спожитої електроенергії  використовуються багатофункціональні електролічильники, що дозволяє максимально використовувати для  опалення  приміщення  дешеву  нічну електроенергію. Це дозволяє не лише створювати належні  умови  праці суддям та  працівникам апарату судів, але й економити  бюджетні  кошти  на оплату  теплової  енергії.
   Територіальним управлінням проводяться роботи щодо підключення до мережі електропостачання приміщення Дубровицького районного суду за адресою м. Дубровиця, вул. Миру,2а та збільшення потужності в приміщенні Рокитнівського районного суду, для забезпечення необхідною потужністю встановлених в даних приміщеннях систем опалення.
Також територіальним управлінням опрацьовується питання щодо можливості встановлення в судах опалення на твердопаливних котлах.  
З метою економії бюджетних коштів територіальним управлінням в попередні роки було встановлено та введено в експлуатацію вузли обліку теплової енергії в Рівненському міському, Здолбунівському, Рівненському та  Костопільському районних  судах  області, що дало змогу на третину зменшити витрати бюджетних коштів на оплату теплопостачання цих судів та вести чіткий облік та контроль використання теплової енергії.
З метою економного використання енергоносіїв проведена заміна старих дерев’яних вікон на нові енергозберігаючі металопластикові в  будівлях Демидівського та Корецького районних судів. Також з метою економного використання енергоносіїв проведено утеплення приміщень Демидівського, Володимирецького та Рокитнівського районних судів, проведено поточний ремонт та модернізацію системи опалення в приміщенні Корецького районного суд.