flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До відома громадян

20 травня 2020, 11:48

           Територіальне управління Державної судової адміністрації в Рівненській області повідомляє, що враховуючи недостатність фінансування видатків в 2020 році суди значно обмежені у можливості надсилання поштою судових повісток та процесуальних документів.

           Для того, щоб мінімізувати негативні наслідки обмеженого фінансування, яке може спричинити тривалий розгляд справ з причин неналежного повідомлення учасників судового процесу, територіальне управління звертає увагу громадян на можливість використання сучасних альтернативних способів інформування учасників судових процесів про хід розгляду справи, зокрема такі:

  • При подачі документів до суду надавати згоду на надсилання судової повістки у вигляді SMS-повідомлень ( посилання на зразок заповненої заяви ), а також на отримання електронних листів, вказуючи свою електронну адресу та свій номер мобільного телефону.
  • За допомогою сервісу «Електронний суд», попередньо зареєструвавши електронний кабінет за посиланням ( посилання ).
  • Відстежувати стан розгляду справи або дату призначення на офіційному сайті місцевих загальних судів у розділах «Стан розгляду справ» або «Розклад засідань».
  • Ознайомлюватись з оголошенням про виклик відповідачів, третіх осіб місце проживання ( перебування ) яких не відоме на офіційних сайтах місцевих загальних судів.
  • Телефонувати до Єдиного Контакт-центру судової влади України за номером 0-800-501-492(безкоштовно по всій території України).