flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Робоча зустріч на тему: «Результати моніторингових відвідувань місць несвободи у Рівненській області та перспективи покращення стану дотримання прав людей»

28 вересня 2023, 17:31

 28 вересня 2023 року відбулася робоча зустріч в онлайн режимі на тему: «Результати моніторингових відвідувань місць несвободи у Рівненській області та перспективи покращення стану дотримання прав людей» з працівниками Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини спільно з представниками громадських організацій.

В робочій зустрічі під головуванням Представника Уповноваженого ВРУ з прав людини в місцях несвободи Віталя НІКУЛІНА, взяли участь в.о. начальника територіального управління Державної судової адміністрації України в Рівненській області Інна ДЕМ’ЯНЧУК, завідувач сектору з питань управління об’єктами державного майна ТУ ДСА України в Рівненській області Павло БОЙЧУРА, голова Рівненського міського суду Рівненської області Володимир ДОЛЯ, в.о. голови Рівненського районного суду Рівненської області Олександр КРАСОВСЬКИЙ, в.о. керівника апарату Острозького районного суду Рівненської області Оксана СТЕЦЮК, представники відповідних Міністерств, Рівненської обласної військової державної адміністрації , правоохоронних органів Рівненської області та представники громадських організацій.

В червні 2023 року представники Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини спільно з громадськими організаціями відвідали місця несвободи у Рівненській області, зокрема Рівненського районного суду, Рівненського міського суду, Острозького районного суду Рівненської області. Загалом до моніторингової місії було включено 14 установ Рівненщини.

За результатами усіх відвідувань до відповідних Міністерств, обласної військової державної адміністрації та до керівників установ, а також правоохоронних органів направлені звіти із рекомендаціями для вжиття заходів реагування та усунення виявлених порушень.

Під час робочої зустрічі представниками ТУ ДСА України в Рівненській області проінформовано про вжиті заходи щодо усунення недоліків зазначених у звітах та окреслено шляхи їх вирішення, та недопущення порушень в майбутньому з урахуванням належного фінансування судової гілки влади.