flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підготовка до опалювального сезону

01 січня 2024, 09:52

За сприянням Державної судової адміністрації України, територіальним управлінням Державної судової адміністрації України в Рівненській області проведено роботи щодо встановлення нових газових котлів в системі опалення приміщення Острозького та Березнівського районних судів Рівненської області.

До недавнього часу автономне опалення в приміщеннях судів здійснювалось за допомогою підлогового димохідного газового котла, 2003 року випуску, який було встановлено в системі опалення ще в далекому 2004 році. В зв’язку з моральним старінням попередні газові котли мали невисокий клас енергоефективності, що призводило до перевитрат природного газу, а враховуючи подальше зростання цін на природній газ, подальше їх використання було економічно невигідним. Також, через досить тривалий період експлуатації наступив фізичний знос їх комплектуючих. Так, під час опалювальних сезонів, починаючи з 2019-2020 років, траплялись неодноразові випадки припинення їх роботи, пов’язані з неполадками автоматики безпеки і регулювання. Подальше використання цих котлів могло призвести до їх аварії, пожежі, що в свою чергу, створювало загрозу життю та здоров’ю працівникам та відвідувачам суду.

З метою запобігання аварій та економії використання природного газу, враховуючи фізичний знос та моральне старіння попередньо встановлених димохідних газових котлів, працівниками ТОВ «Рівнеакватерм» (м. Рівне) були проведені роботи по їх заміні в системі опалення на сучасні конденсаційні настінні газові котли з високим коефіцієнтом корисної дії та ступенем безпеки.