flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Договірна та претензійно-позовна робота протягом 1 півріччя 2012 року

16 липня 2012, 10:00

 Договірна та претензійно-позовна робота протягом 1 півріччя  2012 року

На виконання наказу ДСА України від 22.02.2006 № 16 територіальним управлінням ведеться реєстр цивільно-правових та господарських договорів, укладених на користь територіального управління та місцевих загальних судів Рівненської області та здійснюється узагальнення стану укладання і виконання їх один раз на півріччя.
Протягом І півріччя 2012 року територіальним управлінням Державної судової адміністрації України в Рівненській області укладено 308 договорів на загальну суму 3 528 096,99 грн., з них на користь місцевих загальних судів Рівненської області укладено 305 договорів на суму 3 490 146,99 грн. та 3 договори на суму 37950грн. укладені на користь територіального управління.
Серед загальної кількості договорів 9 з них укладено за результатом проведених тендерних процедур для закупівлі комунальних послуг на загальну суму 1 337 426,55 гривень.
Усі договори укладаються лише у разі доцільності їх укладання та за умови наявності і в межах коштів, передбачених відповідними статтями бюджету на поточний рік.
Керівництвом територіального управління вживаються заходи щодо забезпечення здійснення належного представництва інтересів Державної судової адміністрації України та територіального управління в судах загальної юрисдикції, постійно здійснюється контроль за станом претензійно-позовної роботи в управлінні, стан цієї роботи періодично заслуховується на робочих нарадах у територіальному управлінні.
Організовано та здійснюється опрацювання в строки, встановлені процесуальним законодавством та рішенням суду, позовних заяв та доданих до них матеріалів, а також будь-яких документів, які стосуються відповідної судової справи, що надходять до територіального управління.
Організовано та здійснюється в строки, визначені процесуальним законодавством, подання апеляційних та касаційних скарг на рішення судів у цивільних, господарських та адміністративних справах.
Відповідно до Положення про порядок ведення претензійно-позовної роботи в державній судовій адміністрації, затвердженого наказом ДСА України від 02.11.2006 № 138 в управлінні ведеться реєстр претензій та позовів.
Протягом І півріччя 2012 року на адресу управління надійшло 10 претензій, на які вчасно надана відповідь. Зазначені претензії стосувались затримки в оплаті комунальних послуг у зв’язку з проведенням процедури тендерних закупівель.
За звітний період до територіального управління пред’явлено 6 позовів: 1 -  в порядку господарського судочинства щодо стягнення заборгованості та 5 -  в порядку адміністративного судочинства.
Крім того, протягом І півріччя 2012 року територіальне управління представляло інтереси ДСА України у 9-ти справах.
Станом на звітну дату на розгляді у судах першої інстанції перебуває 10 справ, 5 з яких перебуває на розгляді з попередніх періодів, у тому числі 2 – за нововиявленими обставинами, в судах апеляційної інстанції на розгляді перебуває 3 справи, в тому числі 1- за нововиявленими обставинами та 4 -справи в суді касаційної інстанції.
Левову частку всіх позовів, пред’явлених до органів ДСА України, становлять позови про стягнення заборгованості по заробітній платі в зв’язку із скасуванням пункту 41 постанови Кабінету міністрів України № 865 від 03.09.2005.
Решта позовів стосується стягнення компенсації за невидане службове обмундирування, стягнення компенсації суми утриманого податку з доходів фізичних осіб, стягнення утриманого податку з вихідної допомоги при виході у відставку, стягнення вартості санаторно-курортного лікування, відшкодування сум утриманого податку із щомісячного грошового утримання, виплати щомісячного грошового утримання тощо.
Відповідно до наказу ДСА України від 16.02.2010 № 196 «Про забезпечення представництва інтересів Державної судової адміністрації України в судах загальної юрисдикції» для забезпечення представництва інтересів територіального управління в судах апеляційних інстанцій, розташованих за межами регіону, представникам територіальних управлінь у відповідних регіонах видані довіреності та передаються всі необхідні документи для забезпечення представництва інтересів управління у відповідній судовій інстанції.
В свою чергу представником територіального управління на підставі довіреності здійснюється представництво інтересів Державної судової адміністрації України в судах першої та апеляційної інстанцій, розміщених на території регіону.
Територіальним управлінням щомісячно у визначені строки надсилається до юридичного управління Державної судової адміністрації України реєстр судових справ.