flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Договірна та претензійно-позовна робота у 1 кварталі 2014 року

18 квітня 2014, 18:10

 На виконання наказу Державної судової адміністрації України від 15 квітня 2013 року № 54 «Про стан укладання та виконання цивільно-правових та господарських договорів» територіальним управлінням ведеться реєстр цивільно-правових та господарських договорів, укладених на користь територіального управління та місцевих загальних судів Рівненської області та щоквартально здійснюється узагальнення стану укладання і виконання договорів.

Протягом І кварталу 2014 року на користь місцевих загальних судів області територіальним управлінням укладено 82 цивільно-правових та господарських договорів з юридичними та фізичними особами на загальну суму 2 853 005 гривень на користь місцевих загальних судів Рівненської області. На користь територіального управління договори в звітному періоді не укладались.
Серед загальної кількості договорів 13 з них укладено за результатами проведених конкурсних торгів для закупівлі комунальних послуг на загальну суму 2 414 000 гривень.
Усі договори укладаються лише у разі доцільності їх укладання та за умови наявності і в межах коштів, передбачених відповідними статтями бюджету на поточний рік.
На кінець звітного періоду по договорам, укладеним в 2013 році та І кварталі 2014 року, існує кредиторська заборгованість у сумі 1 247 450 гривень, яка виникла у зв’язку з затримкою проведення платежів державною казначейською службою.
Керівництвом територіального управління вживаються заходи щодо забезпечення здійснення належного представництва інтересів Державної судової адміністрації України та територіального управління в судах загальної юрисдикції, постійно здійснюється контроль за станом претензійно-позовної роботи в управлінні, стан цієї роботи періодично заслуховується на робочих нарадах у територіальному управлінні.
Організовано та здійснюється опрацювання в строки, встановлені процесуальним законодавством та рішенням суду, позовних заяв та доданих до них матеріалів, а також будь-яких документів, які стосуються відповідної судової справи, що надходять до територіального управління.
Організовано та здійснюється в строки, визначені процесуальним законодавством, подання апеляційних та касаційних скарг на рішення судів у цивільних, господарських та адміністративних справах.
За І квартал 2014 року на адресу територіального управління надійшло 2 претензії, на які надана відповідь у визначені законодавством строки.
За звітний період до територіального управління пред’явлено 2 позови в порядку адміністративного судочинства. Крім того, протягом І кварталу 2014 року територіальне управління представляло інтереси ДСА України у  2-х справах.
Станом на звітну дату на розгляді у судах першої інстанції перебуває 3 справи, 2 з яких перебувають на розгляді з попередніх періодів – справи про перегляд рішення суду за нововиявленими обставинами, в судах апеляційної інстанції на розгляді перебуває 1 справа та 11 справ в суді касаційної інстанції.
Левову частку всіх позовів, пред’явлених до органів ДСА України, становлять позови про стягнення заборгованості по заробітній платі в зв’язку із скасуванням пункту 41 постанови Кабінету міністрів України № 865 від 03.09.2005 та у зв’язку із визнанням пункту 5 цієї ж постанови незаконним.
Решта позовів стосується стягнення компенсації суми утриманого податку з доходів фізичних осіб, стягнення утриманого податку з вихідної допомоги при виході у відставку, відшкодування сум утриманого податку із щомісячного грошового утримання, виплати щомісячного грошового утримання, перерахунку індексації заробітної плати, стягнення вартості санаторно-курортного лікування тощо.
Відповідно до наказу ДСА України від 16.02.2010 № 196 “Про забезпечення представництва інтересів Державної судової адміністрації України в судах загальної юрисдикції” для забезпечення представництва інтересів територіального управління в судах апеляційних інстанцій, розташованих за межами регіону, представникам територіальних управлінь у відповідних регіонах видані довіреності та передаються всі необхідні документи для забезпечення представництва інтересів управління у відповідній судовій інстанції.
В свою чергу представником територіального управління на підставі довіреності здійснюється представництво інтересів Державної судової адміністрації України та її територіальних управлінь в судах першої та апеляційної інстанцій, розміщених на території регіону.
Територіальним управлінням щомісячно у визначені строки надсилається до юридичного управління Державної судової адміністрації України реєстр судових справ.