flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оптимізація мережі місцевих загальних судів Рівненської області

01 червня 2021, 10:57

   Слідом за адміністративно-територіальною реформою, яка ліквідувала низку районів, почав тягнутися локомотив укрупнення місцевих судів. Комітетом з питань правової політики Верховної Ради України створено робочу групу з підготовки законопроекту про зміни системи місцевих судів на території України у зв’язку з утворенням (ліквідацією) районів з представників органів та установ виконавчої влади.

   З метою всебічного і досконалого вивчення питання оптимізації мережі місцевих загальних судів Рівненської області, подальшої діяльності судових установ та можливі проблемні питання, що ймовірно виникатимуть під час утворення нової мережі, на виконання доручення Ради суддів України від 29.04.2021 №9рс-410/21-вих відбулася спільна робоча нарада за участю голови Рівненської обласної державної адміністрації, голови Рівненської обласної ради, голови Рівненського апеляційного суду та начальника територіального управління Державної судової адміністрації України в Рівненській області.

   Напрацьовані пропозиції були озвучені на засіданні робочої групи при Комітеті ВРУ з питань правової політки, яка відбулася  31.05.2021 за участю голови робочої групи, співголови підкомітету з питань судоустрою Комітету Верховної Ради з питань правової політики П.Павліша, голови Ради суддів України Б. Моніча, голови Рівненського апеляційного суду О. Полюховича, начальника територіального управління В. Вдовиченка.

   Так, було погоджено пропозиції утворити в Рівненській області шість окружних судів: Вараський окружний суд, Сарненський окружний суд, Дубенський окружний суд, Рівненський окружний суд, Костопільський окружний суд, Здолбунівський окружний суд.