flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Комп’ютеризація судів, фіксування судового процесу в судах

23 січня 2012, 16:58

Комп’ютеризація  судів, фіксування судового процесу в судах

Комп’ютеризація діловодства в судах є однією з основних умов раціональної організації діловодних процесів, засобом підвищення ефективності діяльності працівників апарату суду. За  останніх дев’ять років кількість компۥютерів у місцевих судах області збільшилась до 358 одиниць,  факсів до 62 одиниць, копіювальних апаратів до 82 одиниць.  Лише протягом 2011 року територіальним управлінням закуплено та передано для місцевих судів 103 комп’ютери, 4 монітори та 85 принтерів. Забезпеченість комп’ютерами  судів на кінець 2011 року складає 67% від загальної кількості комп’ютерної техніки, необхідної для повного забезпечення ними судів. Частина суддів  та працівників апарату судів продовжує використовувати  в роботі  власні комп’ютери та ноутбуки.

         Забезпечуючи виконання вимог п. 7 ст. 129 Конституції України, ч. 1 ст. 197 ЦПК України, ч. 1 ст. 41 КАС України, ст. 871 КПК України, територіальним управлінням проведена робота з впровадження систем фіксації судового процесу технічними засобами у всіх місцевих судах області.

         На даний час в місцевих загальних судах області функціонує 115 систем технічного фіксування судового процесу, з них 13 систем „Тритон” (Володимирецький районний суд – 2, Дубенський міськрайонний суд – 5, Рівненський міський суд – 3, Корецький, Рівненський, Сарненський районний суди – 1), 73 системи „Оберіг”    та 29 систем „Камертон”,   що при 107 суддях за штатним розписом, повністю забезпечує з технічної сторони   можливість фіксування судового процесу.

Між тим необхідно враховувати, що 13 технічних засобів  – комплекси „Тритон” є недосконалими,морально застарілими і практично не використовуються та потребують списання.