flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Місцевими радами формуються та затверджуються списки присяжних

21 серпня 2012, 10:00

 13 квітня 2012 року  Верховною Радою України  прийнятий новий Кримінальний процесуальний кодекс України, яким передбачено здійснення судочинства з участю присяжних. Статтею 58-1 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» встановлено, що  список присяжних за поданням територіального управління Державної судової адміністрації України  формує і затверджує відповідна місцева рада у кількості, зазначеній у поданні територіального управління.

Територіальним управлінням  Державної судової адміністрації України в Рівненській області подання про формування та затвердження списку присяжних направлені головам міських та районних рад Рівненської області  15 червня 2012 року.
Станом на  21 серпня 2012 року  шість місцевих рад Рівненської області (Березнівська, Гощанська, Здолбунівська Острозька, Корецька районні ради, Острозька міська рада) на своїх сесіях розглянули та затвердили  списки  присяжних.
За наявною інформацією інші міські та районні ради Рівненської області запланували проведення чергових сесій на кінець серпня –  вересень поточного року, де і буде розглянуте питання про затвердження списків присяжних.