flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Урочисто відкрито нове приміщення Дубровицького районного суду

08 листопада 2016, 18:00

          За участі Голови Державної судової адміністрації України Зеновія Холоднюка, начальника територіального управління Державної судової адміністрації України в Рівненській області Віктора Вдовиченка  8 листопада 2016 року  відбулося урочисте відкриття нового приміщення Дубровицького  районного суду Рівненської області. У церемонії відкриття взяли участь заступник голови РДА Павло Ващишин, заступник голови райради Олександр Задорожний, міський голова Богдан Микульський, Голова Апеляційного суду Рівненської області Олег Полюхович, Голова Рівненського апеляційного господарського суду Григорій Савченко, а також голови районних, міських міськрайонного судів області, керівники апаратів судів, працівники територіального управління, громадськість та гості міста.

          Довідково: з 1988 року по 7 листопада 2016 року Дубровицький районний суд знаходився в орендованому приміщенні за адресою: м. Дубровиця, вул. Воробинська, 22. Загальна площа будівлі – 644,9 кв.м.; загальна площа, яку займав суд – 458,5 кв.м. Дубровицький районний суд був розташований в одному приміщенні з Дубровицьким відділом Сарненської місцевої прокуратури Рівненської області та займав 1 та 2-й поверх трьохповерхової будівлі. Відповідно до спільного наказу Державного казначейства України та Державної судової адміністрації України від 24.11.2005 № 213/122 «Про безоплатну передачу приміщень» Державним казначейством України було передано до сфери управління Державної судової адміністрації України будівлю по вул. Миру, 2-а в м. Дубровиці Рівненської області.
Будівля для суду знаходилася в аварійному стані, у зв’язку з цим Державною судовою адміністрацією України було виділено кошти для здійснення капітального ремонту будівлі колишнього банку «Україна» по вул. Миру, 2а, м. Дубровиця, переданої для потреб суду.
          Перші роботи по капітальному ремонту приміщення було розпочато в 2008 році, але у зв’язку з відсутністю фінансування продовжені лише в 2015 році та повністю завершено капітальний ремонт лише в 2016 році.  
В новому приміщенні був зроблений якісний ремонт, створено комфортні умови для здійснення правосуддя, запроваджено систему безпеки у вигляді камер відео спостереження та сучасної сигналізації тощо. Замість старих металевих загороджень для підсудних (обвинувачених), засуджених встановлено сучасні прозорі кабінки зі спеціального захисного скла.
          Після офіційної церемонії відкриття нового приміщення Дубровицького районного суду було проведено робочу нараду, у якій взяли участь Голова ДСА України, начальник територіального управління ДСА України в Рівненській області, голови судів, судді, керівники та працівники апаратів судів Рівненщини.
    Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк ознайомив присутніх із бюджетуванням системи правосуддя загалом, та Рівненщини зокрема, а також відзначив, що план надходжень до бюджету за рахунок судового збору відчутно перевиконаний, що дозволить здійснити перерозподіл видатків та збільшити асигнування. Так, за поданням Державної судової адміністрації України Міністерством фінансів України з початку року було збільшено видатки судам та територіальним управлінням ДСА України. Ці кошти  будуть витрачені на оплату праці разом з нарахуваннями, на підготовку приміщень судів до зимового сезону (проведення робіт з капітального ремонту, реконструкції тощо), для придбання обладнання для захисту серверного обладнання та меблі в зали судових засідань, на поточні видатки.