flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підсумки діяльності судів Рівненської області

24 лютого 2017, 12:35

           23 лютого 2017 року  в приміщенні Рівненського апеляційного господарського суду відбулася нарада за підсумками здійснення судочинства судами загальної, господарської та адміністративної юрисдикції у 2016 році.

У заході взяли участь: голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, голова Ради суддів України, суддя Верховного Суду України Валентина Сімоненко, член Ради суддів України Тетяна Чумаченко, начальник територіального управління Державної судової адміністрації України  в Рівненській області Віктор Вдовиченко та працівники територіального управління, голова Рівненського апеляційного господарського суду Григорій Савченко, голова Апеляційного суду Рівненської області Олег Полюхович, голова Господарського суду Рівненської області Вадим Торчинюк,  в.о. голови Рівненського окружного адміністративного суду Юрій Гломб, голови та керівники апаратів загальних місцевих судів Рівненської області.
Голова ДСА України Зеновій Холоднюк довів до відома інформацію про стан організаційного та матеріально-технічного забезпечення судової системи України у 2016 році у  порівнянні з попереднім 2015 роком  та перспективи на 2017 рік. Зокрема, голова ДСА України проаналізував надходження бюджетних коштів та витрат на матеріально-технічне забезпечення судів та оплату праці як суддям  так і працівникам апаратів судів.
Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко під час наради звернула особливу увагу на статус судді у суспільстві, його право на захист від неправомірних дій. Також зазначила про роль суддів-спікерів у судах для налагодження комунікації між судами та засобами масової інформації з метою створення позитивного іміджу судової влади та забезпечення захисту прав і свобод громадян.
 
Активне обговорення викликав виступ члена Ради суддів України Тетяни Чумаченко, яка розповіла про потенційний та реальний конфлікт інтересів, висловила власну думку щодо поведінки суддів у разі виникнення конфлікту інтересів та звернула увагу, що здебільшого конфлікт інтересів виникає через родинні зв’язки.
Начальник територіального управління Державної судової адміністрації України  в Рівненській області Віктор Вдовиченко довів до відома інформаціющодо забезпечення судів приміщеннями, проведення ремонтів у наявних приміщеннях та вирішення проблем з поліпшення умов здійснення судочинства у місцевих загальних судів Рівненської області у 2016 році.
Зокрема, у 2016 році продовжувались роботи по утепленню приміщень місцевих загальних судів, проведено поточний ремонт системи водопостачання та каналізації Дубровицького районного суду, завершено  роботи по поточному ремонту та модернізації системи опалення в приміщенні Млинівського районного суду. З метою економного використання енергоносіїв  проведена заміна старих дерев’яних вікон в приміщеннях судів на нові енергозберігаючі металопластикові. Також проведено заміну металевих кліток для підсудних на загородження з оргскла в чотирьох місцевих загальних судах області.
Під час виступу було зазначено, що територіальним управлінням постійно проводиться робота, спрямована на забезпечення належних умов діяльності місцевих загальних судів та покращення умов роботи суддів, працівників апарату судів та відвідувачів судів.