flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З метою економії електричної енергії придбано LED-лампи для заміни у всіх без виключення місцевих загальних судах Рівненської області

15 вересня 2017, 12:26

      Сектором з питань управління об’єктами державного майна територіального управління ДСА України в Рівненській області було проведено аналіз споживання електричної енергії в місцевих загальних судах Рівненської області, а також вивчено проблему утилізації люмінесцентних ламп та їх енергоспоживання.

      Зокрема було встановлено, що в місцевих загальних судах Рівненської області, де загалом експлуатується близько 90% люмінесцентних ламп. Із загальної кількості вказаних ламп у близько 70%  підходить до завершення їх термін експлуатації, паралельно потребують постійної заміни пускові стартери до такого типу ламп, через що ТУ ДСА в Рівненській області останні роки змушене постійно закуповувати нові лампи та комплектуючі. Крім цього виникає проблема в утилізації люмінесцентних ламп, що вийшли з  ладу, оскільки підприємства, які мають відповідні дозволи на проведення утилізації на території Рівненської області відсутні (найближче підприємство знаходиться у м. Львів), а власне процес утилізації потребує додаткових витрат.

      У ІІ-ІІІ кварталах 2017року територіальним управлінням в ході проведення поточних ремонтів в Млинівському, Сарненському районних та Дубенському міськрайонному судах було проведено заміну старих люмінесцентних ламп на нові LED-лампи, які працюють без пускових стартерів та встановлюються в наявні світильники для люмінесцентних ламп, мають довший термін експлуатації та значно менше енергоспоживання. В ході проведеного аналізу споживання електроенергії за липень-серпень поточного року по вказаним судам було встановлено скорочення енергоспоживання на 25-30% навіть при довгому світловому дні.

     Заміна старих люмінесцентних ламп та ламп розжарювання по багатьох об’єктах зменшить одночасне навантаження та дасть змогу вписатися в договірні ліміти  потужності встановлені ПрАТ «Рівнеобленерго»

     Саме тому для скорочення витрат на енергоносії та витрат на освітлювальну техніку і супутні матеріали, зменшення навантаження на електричні системи об’єктів, було прийнято рішення провести заміну люмінесцентних ламп та ламп розжарювання на LED-лампи у всіх без виключення місцевих загальних судах Рівненської області до кінця 2017 року.