flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Тренінг з питань енергозбереження

13 листопада 2017, 10:10

В територіальному управлінні Державної судової адміністрації України в Рівненській області 10.11.2017 р. було проведено тренінг з питань ефективного використання електроенергії та природного газу на опалення приміщень місцевих загальних судів.

 

Для участі у тренінгу було запрошено фахівців у галузі теплопостачання, а саме - Радовенчика Миколу Степановича – головного метролога теплопостачального підприємства ТОВ «Рівнетеплоенерго», та Максименка Віталія Володимировича – фінансового директора ТОВ «Рівнеакватерм».

 

Радовенчик М.С. коротко ознайомив присутніх із нормативними актами про обов’язкове встановлення приладів обліку теплової енергії, та лічильників на гарячу воду. Також розповів про роботу вузла обліку та автоматичного регулювання теплової енергії. Ознайомив з майбутніми тарифами на опалення, та гаряче водопостачання для бюджетних установ.

 

Максименко В.В. розповів про поступову модернізацію систем опалення в судах. За період співпраці здійснено багато роботи, а саме: заміна старих труб, відновлення тепломереж, арматури, топкові (старі газові та електричні котли замінено на котли нового покоління конвенційного типу). Перевага нових котлів у довговічності та економічності. Кожен радіатор системи опалення має терморегулюючу головку (тобто можливість виставлення температури окремо на кожному радіаторі). На прикладі Дубенського міськрайонного суду продемонстрував роботу новітнього газового котла та системи опалення, а на прикладах Володимирецького та Дубровицького районного суду електричну систему опалання з буферними (акумулюючими) ємностями, та використання зональних лічильників.

 

Система опалення в Дубенському міськрайонному судів