flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Аналіз використання енергоносіїв за 9 місяців 2017 року

24 листопада 2017, 10:43

      Працівниками територіального управління державної судової адміністрації України в Рівненській області, з метою економного та раціонального використання бюджетних коштів проведено ґрунтовний аналіз використаних комунальних послуг та енергоносіїв за 9 місяців 2017 року в натуральних та грошових одиницях,  та порівняння отриманих даних з даними за 9 місяців 2016 року.

Теплопостачання

      Оцінювання аналізу по теплопостачанню здійснювалось по сумі витрат на опалення 1-го м2 площі суду. Найбільш витратними є Рівненський окружний адміністративний суд та Рівненський районний суд, де оплата за опалення проводиться в залежності від площі суду та тарифу на опалення 1-го мприміщення. В свою чергу найменші витрати на опалення 1м2 площі будівлі понесли Кузнецовський міський суд, який опалюється за рахунок парової системи опалення та Рівненський і Костопільський районні суди, де встановлені теплові лічильники.

Газопостачання

Аналіз використання коштів на оплату газопостачання проводився за 9 місяців та по сумі витрат на опалення 1-го м2 площі суду. Аналізуючи витрачання природного газу в розрізі окремих місяців помітне значне коливання в сумах, що пояснюється тим, що використання паливних ресурсів прямо залежить від погодних умов.

       Порівнюючи використання газу на опалення 1м2 площі найбільш енергозатратними виявились Гощанський, Корецький та Демидівський районні суди. Найекономнішими виявились Березнівський, Острозький, Сарненський районні суди.

Електроенергія

        Аналіз витрат на оплату електроенергії проводився по щомісячному її використанню,  по витратах за рік  по кожному окремому суду та витратах в місяць на 1 працівника суду. 

        Оскільки Володимирецький, Зарічненський, Рокитнівський та Дубровицький районні суди використовують електричну енергію для опалення приміщення суду, витрати у них є найбільшими.

        Аналізуючи витрати в тих судах що не опалюються за рахунок електричної енергії найвищими є витрати в Рівненському міському суді, Рівненському окружному адміністративному суді та в Рівненському районному суді, а найменші в Гощанському , Радивилівському та Демидівському районних судах.

        В процесі аналізу виявлено, що зміни використання електричної енергії також залежать від погодних умов та пори року, тобто використання електроенергії в опалювальний сезон (січні-квітні та жовтні-грудні) значно більші в порівнянні із літніми місяцями. Дану характерну залежність можна пояснити використанням електричних опалювальних приладів в даний період часу.

       Згідно з рейтингом економного використання коштів в розрізі витрат на 1 працівника в суді, найбільше споживання в судах що опалюються за рахунок електричної енергії, а також в Костопільському, Острозькому районних судах, а найменше в Кузнецовському міському суду та Сарненському  районному суді Рівненської області.

Водопостачання та водовідведення

      Аналіз витрат та оцінка економного використання коштів на водопостачання та водовідведення проводилась по витратах протягом 9 місяці,  витратах на 1 працівника суду. 

      При визначенні рейтингу по витратах за 9 місяців 2017 року виявлено, що найбільш  витратними є такі суди: Радивилівський, Здолбунівський районний суд, Дубенський міськрайонний суд. В свою чергу найменші витрати на оплату водопостачання та водовідведення мають Демидівський, Рокитнівський та Сарненський районні суди Рівненської області. У Володимирецькому районному суді було виявлено проблеми з водопостачанням, тому даний суд входить в рейтинг найменших витрат.