flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ІННОВАЦІЇ В ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННІ. 100% LED ОСВІТЛЕННЯ В МІСЦЕВИХ ЗАГАЛЬНИХ СУДАХ РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ ВИКОНАНО!

29 грудня 2017, 16:19

       29 грудня 2017 року територіальним управлінням Державної судової адміністрації України в Рівненській області завершено встановлення старих люмінесцентних ламп на нові LED-лампи у всіх місцевих загальних судах Рівненської області.

         Попередньо було встановлено, що у місцевих загальних судах Рівненської області, де загалом експлуатується близько 90% люмінесцентних ламп. Із загальної кількості таких ламп у близько 70%  підходить до завершення їх термін експлуатації, окрім цього паралельно потребували постійної заміни пускові стартери до даного типу ламп, через що ТУ ДСА в Рівненській області, останні роки було змушене постійно закуповувати нові лампи та комплектуючі. Одночасно виникала проблема в утилізації люмінесцентних ламп, котрі вийшли з  ладу, оскільки підприємства, що мають відповідні дозволи на проведення утилізації на території Рівненської області відсутні (найближче знаходиться у м. Львів), а сам процес утилізації потребує додаткових витрат.

        Першими ластівками вказаного експерименту стали Млинівський, Сарненський районні та Дубенський міськрайонний суди, де у першому півріччі 2017 року, в ході поточних ремонтів приміщень, було проведено заміну старих люмінесцентних ламп на нові LED-лампи, які працюють без пускових стартерів та встановлюються в наявні світильники, мають довший термін експлуатації та значно менше енергоспоживання. Після встановлення було проведено аналіз споживання електроенергії по вказаним судам та було констатовано скорочення енергоспоживання на 25-30%, навіть при довгому світловому дні.

        Крім суттєвої економії електроенергії, заміна ламп по більшості об’єктів дасть змогу зменшити одночасне навантаження на енергомережі та дотриматись договірних лімітів потужностей, встановлених  ПрАТ «Рівнеобленерго».

        Слід також зауважити, що проведена робота не потребувала заміни існуючої мережі електропостачання.