flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Споживання електроенергії за період опалювального сезону 2017-2018 років

14 травня 2018, 15:43

     Територіальним управлінням  Державної судової адміністрації України в Рівненській області, з метою економного та раціонального використання бюджетних коштів, проведено ґрунтовний аналіз використання електроенергії за період  опалювального сезону 2017-2018 років, в натуральних та грошових одиницях,  та порівняння отриманих даних з даними за опалювальний сезон 2016-2017 років.

     В загальному спостерігається позитивна тенденція щодо зниження обсягів споживання електроенергії місцевими загальними судами Рівненської області в тому числі і судами, де встановлено електричні котли для опалення приміщень. Найбільша економія, в порівнянні з минулим опалювальним сезоном, спостерігається в Дубровицькому районному суді. Таких результатів досягнуто завдяки використанню трьохзонного приладу обліку електричної енергі, оптимальному налаштуванню автоматики та правильному використанні наявної буферної ємності.  Аналогічна ситуація і в Рокитнівському районному суді.

    Крім цього, одним із вагомих факторів, що вплинули на зменшення споживання електроенергії, є встановлення LED-освітлення у всіх без виключення приміщеннях судів Рівненської області, оскільки лампи такого типу споживають значно менше електроенергії та мають суттєво більший термін експлуатації в порівнянні з лампами розжарювання та люмінесцентними лампами.

    У Володимирецькому районному суді економія відсутня, зокрема це пов’язано з проведенням будівельних та ремонтних робіт в ході реконструкції з надбудовою третього мансардного поверху, а також використання в період опалювального сезону однозонного лічильника електричної енергії. Ситуацію було виправлено наприкінці опалювального сезону, коли було встановлено двохзонний лічильник електроенергії, що дало змогу налаштувати роботу автоматики опалювальної системи по аналогії Дубровицького та Рокитнівського районних судів.

    Таким чином, проаналізувавши споживання електроенергії за період  опалювального сезону 2017-2018 років, звернено увагу керівників апаратів місцевих загальних судів і в подальшому вживати всіх необхідних заходів для раціонального та економного використання енергоносіїв та водопостачання.

    Нижче наводяться аналітичні таблиці, що розроблені в ході проведеної роботи.