flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В територіальному управлінні проведено семінар на тему «Суд і медіація: можливості та перспективи»

03 липня 2018, 15:12

03 липня 2018 року в територіальному управлінні Державної судової адміністрації України в Рівненській області проведено семінар на тему «Суд і медіація: можливості та перспективи» для суддів місцевих та апеляційних судів Рівненської області.

Семінар проведено Львівським регіональним відділенням Національної школи суддів України спільно з громадською спілкою “Українська академія медіації”, за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках програми “Нове правосуддя».

Семінар відкрив начальник територіального управління Державної судової адміністрації України в Рівненській області Віктор Вдовиченко, який побажав учасникам заходу активної роботи та розповів про актуальність проведення семінару з питань медіації, а також подякував Національній школі суддів України за плідну і перспективну співпрацю. Директор Львівського регіонального відділення Оксана Польна підкреслила важливість мирного врегулювання конфліктів з участі судді та висловила сподівання про майбутній стрімкий розвиток інституту медіації в Україні.

Учасники семінару разом із тренерами обговорили істотні відмінності медіації від процедури врегулювання спору за участі судді, засвоїли знання і навички медіатора в професійній діяльності судді, ознайомилися з критеріями, які можуть бути визначальними для оцінки суддею можливості вирішення справи шляхом медіацій.

Також, до уваги суддів було запропоновано загальний огляд позасудової процедури медіації та інших примирних процедур, передбачених новим процесуальним законодавством України.