flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Корупція чи провокація корупції ?!

13 серпня 2019, 17:22

     Постановою Костопільського районного суду Рівненської області від 26.07.2019 справу про адміністративне правопорушення, передбачене ч.ч. 1, 2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення відносно Вдовиченка Віктора Володимировича закрито у зв'язку із закінченням строків накладення адміністративного стягнення.

         Постанова набрала законної сили 06 серпня 2019 року.

        А історія така - 29 травня 2019 року оперуповноваженим сектору протидії корупції Управління захисту економіки в Рівненській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України відносно начальника Територіального управління Державної судової адміністрації України в Рівненській області Вдовиченка Віктора Володимировича складено 2 протоколи про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією за ч.ч. 1, 2 ст.172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

       Згідно вказаних протоколів, Вдовиченко Віктор Володимирович, перебуваючи на посаді начальника Територіального управління ДСА України в Рівненській області, являючись суб’єктом на якого поширюється дія Закону України "Про запобігання корупції", зокрема в частині обов’язків із запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, передбачених п.2 ч.1 ст.28 Закону, нібито порушив встановлені Законом вимоги щодо повідомлення про наявність реального конфлікту інтересів безпосереднього керівника.

       Зокрема, при призначенні в межах кримінального провадження №42018180000000171 інвентаризації товарно-матеріальних цінностей ТУ ДСА в Рівненській області, на виконання наказу ДСА України від 07.02.2019 №116, який виданий на вимогу правоохоронних органів, начальник ТУ ДСА в Рівненській області Вдовиченко В.В. видав наказ від 11.02.2019 №9 «Про проведення вибіркової інвентаризації в Територіальному управлінні та місцевих судах Рівненської області», яким затверджено склад інвентаризаційної комісії, головою якої призначено Вдовиченка В.В., і нібито не повідомив безпосереднього керівника - голову ДСА України Холоднюка З.В. - про наявність конфлікту інтересів під час призначення себе головою інвентаризаційної комісії товарно-матеріальних цінностей ТУ ДСА в Рівненській області та 15.02.2019 затвердив акт інвентаризаційної комісії ТУ ДСА в Рівненській області.

     Протоколи були складені і направлені до суду оперуповноваженим сектору протидії корупції Управління захисту економіки в Рівненській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України відносно начальника Територіального управління Державної судової адміністрації України в Рівненській області Вдовиченка Віктора Володимировича після закінчення 3-х місячного терміну самої події, стосовно якої було складено протоколи.

         Слід зазначити, що на час видання наказу про проведення інвентаризації жодній посадовій особі територіального управління не було вручено підозри по факту розтрати майна.

         Інвентаризація була проведена на вимогу правоохоронних органів, та на виконання наказу ДСА України від 07.02.2019 № 116.

        Беручи до уваги, що головою комісії з інвентаризацію може бути лише керівник установи або його заступник, а також те, що заступник начальника управління перебувала на лікарняному, головою комісії був призначений начальник територіального управління.

       Відповідно до вказаного наказу інвентаризація була проведена в присутності представника ДСА України – головного спеціаліста відділу аудиту, тобто під зовнішнім контролем вищестоящої установи та про що складено довідку, копію якої надано правоохоронним органам. Відповідно про склад комісії та усі обставини та підстави проведення інвентаризації були відомі голові ДСА України.

         Після проведення інвентаризації були підготовлені документи про відсутність розбіжностей наявних матеріальних цінностей з даними бухгалтерського обліку.

         То в чому ж конфлікт інтересів?