flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено семінар

25 червня 2011, 17:12

Територіальним управління Державної судової адміністрації в Рівненській області, з метою підготовки до здачі  звітності про стан здійснення правосуддя загальними місцевими судами  за І півріччя 2011 року, удосконалення знань і умінь щодо організації збору статистичної інформації, а також  у зв’язку забезпеченням заходів по впровадженню автоматизованої системи документообігу в загальних судах «Документообіг загальних судів», для працівників  апарату суду, в обов’язки яких входить ведення обліково-статистичної роботи, було проведено навчання-семінар 24 червня 2011 року.

Увазі учасників семінару були запропоновані наступні теми:

-         Організація ведення обліково-статистичної роботи за допомогою автоматизованої системи документообігу в місцевих загальних судах. Підготовка до здачі звітності за І півріччя 2011 року  засобами комп'ютерної програми «Документообіг загальних судів».

-         Порядок реєстрації справ, що розглядаються у порядку адміністративного судочинства та особливості їх відображення  у звітності. Зміни в законодавстві. ( звіт форми №2А)

-         Порядок реєстрації справ кримінального судочинства, судами першої інстанції, особливості їх відображення у звітності  ( звіт форми  №1)

-         Особливості складання звіту за формою №1-ОП  та  №1-Л

-         Порядок реєстрації справ про адміністративні правопорушення та особливості їх відображення  у звітності (форма №3),

-         Порядок реєстрації справ цивільного судочинства та особливості їх відображення  у звітності (форма № 2Ц),

-         Порядок обробки, строки подачі статистичних карток на особу, стосовно якої судом розглянуто кримінальну справу. Недоліки при обробці та зборі статкарток. Підготовка до звірки за І півріччя 2011року.

-          

 Начальник  територіального управління  Державної судової адміністрації України в Рівненській області у своєму виступі ознайомив учасників семінару з матеріалами міжнародної конференції «Удосконалення функціонування суду», яка відбулася 21-22 червня 2011 року в м. Києві. В своєму виступі він відзначив,що основною метою конференції було визначено -  сприяння підвищенню рівня обізнаності суспільства щодо шляхів підвищення якості роботи суду.

До участі у конференції були запрошені представники судових установ України, Міністерства юстиції України, Адміністрації Президента України, Верховної Ради України, представники громадських організацій, вищих навчальних закладів та ЗМІ, міжнародних донорських організацій у сфері верховенства права, а також представники судів та організацій, що впроваджують проекти з удосконалення якості функціонування судів у США, Сінгапурі, Австралії, Бельгії, Грузії й Казахстані.

Організатори заходу – Проект Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Україна: верховенство права» спільно з  Радою суддів України, Верховним Судом України, Міжнародним консорціумом досконалості суду, програмою USAID «Об’єднуємося заради реформ» (UNITER) та Посольством Великої Британії в Україні.

На конференції було розглянуто історію розвитку та формування засад удосконалення роботи суду, надано їх короткий опис та цілі. Учасники ознайомилися зі світовим досвідом та методологією удосконалення якості роботи суду, презентованими Головою окружного суду першої інстанції Сінгапуру Тан Сйонг Таі (Tan Siong Thye), а також  здобутками та досягненнями у цій сфері в Україні.

  Також на конференції було представлено результати як внутрішньої, так і зовнішньої оцінки якості функціонування суду, в тому числі результати третього раунду опитування  громадян на основі карток громадянського звітування, пілотного проекту з оцінки якості функціонування суду та дослідження громадської думки.

За підсумками конференції напрацьовуються та розробляються низка рекомендацій щодо подальших кроків у судовому адмініструванні, спрямованих на покращення якості роботи судів в Україні.