flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація щодо порядку отримання листа-підтвердження про зарахування коштів, внесених у якості застави

20 травня 2020, 10:47

            Згідно з п. 2 Порядку внесення коштів на спеціальний рахунок у разі застосування застави як запобіжного заходу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 січня  2012 р. № 15, застава вноситься в національній грошовій одиниці на спеціальний рахунок територіального управління ДСА, яке здійснює організаційне та фінансове забезпечення діяльності суду, який обрав запобіжний захід у вигляді застави, або апеляційного суду, Вищого антикорупційного суду, який обрав такий запобіжний захід, відкритий у Казначействі в установленому законодавством порядку (депозитний рахунок).

            Застава вноситься у розмірі, визначеному судовим рішенням, на спеціальний депозитний рахунок Територіального управління Державної судової адміністрації України в Рівненській області

            На запити установ для попереднього ув’язнення (СІЗО, ІТТ тощо), територіальне управління надає листи-підтвердження надходження коштів, внесених на депозитний рахунок, в якості застави.

            Лист-підтвердження про внесення коштів у якості застави видається тільки після зарахування відповідної грошової суми у повному  розмірі на рахунок територіального управління.

            Лист-підтвердження підписується керівництвом територіального управління, після чого видається для подальшого пред'явлення до установи попереднього ув’язнення, а у разі потреби, з одночасним надсиланням відсканованої копії в електронному вигляді з ЕЦП на офіційну адресу установи попереднього ув’язнення.

            Інформацію про стан розгляду документів про підтвердження внесення застави також можна дізнатися за тел. - (0362) 67-13-27.