flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Нагадування для присяжних про подання декларації

20 травня 2020, 11:46

      Відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» присяжні (під час виконання ними обов’язків у суді) повинні щорічно до 01 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством. В зв`язку з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2", в 2020 році було продовжено до 1 червня термін подання щорічних декларацій та декларацій після звільнення.

         У зв'язку з наведеним, нагадуємо про необхідність подання присяжними електронної декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2019 рік.

      Для заповнення Е-декларації присяжним необхідно завчасно отримати електронно-цифровий підпис. Отримати ключі електронного цифрового підпису можна безкоштовно в Акредитованому центрі сертифікації електронних ключів, Інформаційно-довідкового департаменту ДФС.

     Звертаємо увагу на те, що порушення вимог фінансового контролю, умисне недекларування або декларування недостовірної інформації є корупційними правопорушеннями, за які передбачено адміністративну (ст.172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та кримінальну (ст.366-1 Кримінального кодексу України) відповідальність.