flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо доступу до судових рішень

19 вересня 2011, 10:37

Законом України „Про доступ до судових рішень” передбачено забезпечення відкритості діяльності судів загальної юрисдикції, прогнозованості судових рішень та сприяння однаковому застосуванню законодавства. Закон  визначає порядок доступу до судових рішень, регулює відносини щодо забезпечення доступу до судових рішень (рішень, судових наказів, постанов, вироків, ухвал, окремих ухвал), ухвалених судами загальної юрисдикції та ведення Єдиного державного реєстру судових рішень.

            На виконання зазначеного Закону територіальним управлінням в повному обсязі забезпечувались судді ключами електронних цифрових підписів (ЕЦП) з дворічним строком обслуговування посилених сертифікатів відкритих ключів та можливістю надсилання копій судових рішень судами до реєстру в електронному вигляді за допомогою комп’ютерної програми „Документообіг загальних судів”  в державне підприємство „Інформаційні судові системи”, на яке покладено ведення Єдиного Державного реєстру судових рішень.

            За допомогою засобів електронного документообігу та з використанням електронно-цифрового підпису від судів області загальної юрисдикції на адресу адміністратора Реєстру в першому півріччі поточного року надійшло 47308 електронних копій судових рішень, що становить майже 90% усіх розглянутих справ.

            Враховуючи ту обставину, що в переважній більшості строк дії ключів ЕЦП у суддів закінчився 18.09.2011, управлінням надіслані в ДСА України реєстри документів - підписні листі для впровадження електронного цифрового підпису практично всім суддям області та керівникам апарату судів.